Over mij

Wie zit er achter deze site en waarom Montessori?

Mijn visie

Mijn missie

Montessori

Waarom past Montessori bij mijn kinderen?

Ik ben moeder van 3 kinderen in de leeftijd van 10, 7 en 3 jaar. Toen ik op zoek ging naar een school toen mijn oudste 4 werd, was ik nog niet zo thuis in het onderwijs. Ik dacht dat elke school hetzelfde was en koos daarom gewoon de school die dichtbij was en waar de sfeer goed voelde.
Pas later, toen de middelste ook bijna naar school ging, en ik toch tegen een aantal dingen aanliep in het reguliere onderwijs, ben ik eens verder gaan kijken.
De Montessori methode sprak mij direct aan. En wat ik zo leuk vond om te ontdekken, is dat ik eigenlijk al die jaren thuis al deed aan deze methode! Zonder dat ik het wist.

Montessori past bij mijn kinderen omdat ze alle 3 heel erg hooggevoelig en intelligent zijn. Ze horen en zien alles, en zijn bovendien erg leergierig. Ze ontdekken graag zelf hoe iets werkt. Mijn zoontje was op zijn 3e al oude en kapotte apparaten uit elkaar aan het halen om te kijken hoe het eruit zag vanbinnen.

Ik vind het belangrijk om ouders die voor een schoolkeuze staan te informeren over deze vorm van onderwijs. Want eenmaal op een school, dan verander je niet zo makkelijk. Maar het kan een wereld van verschil maken voor jou en je kind als je voor een onderwijs methode kiest die echt bij je kind past.

Er is niet 1 Montessori manier die goed is. Tuurlijk is er wel een basis waar de methode op gebaseerd is, maar je kunt het thuis zelf invullen hoe het het beste bij jou en je gezin past. Onder de link ‘wat is Montessori’ vind je hier nog veel meer informatie over.

Aantallen

0
Montessori basisscholen
0
Completed Projects
0 +
cups of green tea
0
Working Hours

As Featured In:

Life Insurance You'll Love.
Take Care of What Matters Most!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.